Alkar


Najava prvog kola


Alkar će u Subotu 12.listopada, u sklopu prvog kola ovogodišnjeg košarkaškog prvenstva ugostiti momčad Đure Đakovića iz Slavonskog Broda. Sinjani su u posljednjem kolu regularnog dijela prošle sezone kao domaćini svladali Brođane i tako u direktnom srazu ostvarili plasman u doigravanje.   Sinjska je momčad podosta promijenjena u odnosu prošlogodišnju, ali je, čini se zadržala kvalitativnu razinu. Iz lanjske postave nedostaju kapetan Joško Ćurković, centar Petar Madunić, krilni centar Josip Matić, playevi Antonio Bilić i Rudolf Jugo te mladi Josip Župić i Marko Macan. Na njihovo mjesto došli su iskusni centar Mato Perajica i njegov znatno mlađi kolega po poziciji Toni Vitali, organizator Ivan Mikulić i perspektivni igrači iz Alkarovog omladinskog pogona Martin Bilandžić i Josip Boban.
   Brođani su, nasuprot tomu, unatoč moćnom sponzoru upali u financijske dubioze pa su slijedom toga ostali bez gotovo čitave prošlogodišnje momčadi, a u novoj će nastupati u znatno jeftinijem i vidno pomlađenom sastavu. Najzvučnija imena koja više nećemo gledati u brodskom sastavu su Josip Blajić, Marko Batina, Igor Salamun, Toni Brnas, Teo Petani, Marino Šarlija i Zoran Pehar. Umjesto njih za momčad trenera Nevena Plantaka nastupat će manje poznati Nikica Šljuka, Ivan Ćubela, Dominik Šamija, Luka Kristijan te nešto iskusniji Slaven Soldo i Marijo Hajdić.
   Prema svemu navedenome Sinjani bi u subotnjem srazu trebali imati ulogu favorita, ali prva su kola uvijek prepuna iznenađenja pa će Alkar morati pokazati koncentraciju i odlučnost, a podrška s tribina će im sigurno pomoći u pokušaju osvajanja prvih ovosezonskih bodova. Stoga pozivamo sugrađane da u subotu u 19.30 h u što većem broju dođu u sportsku dvoranu i glasno podrže domaću momčad.