Poučni literarni uradak o zločestoj dici sinjske košarke iliti:

KOSMET JE NJIHOV KISMET

    Ima Van doli na Kosovu ispod Šar planine i šta ja znan... Paštrka, jedan posve lipi varoš. Zove se Prizren. To Van je gradić od svoji sto iljada bili kapica i dvista iljada sisa. Sinj bi se, znači, petnest puta moga u njemu okrenit. Tamošnji klub se se zove Bashkimi, a na domaćin utakmicama prosječno bude dvi ipo iljade glava. Paklena atmosfera na njiovin tribinama dobro je znana diljen najmlađe europske države, iako su sve kosovske dvorane dobro popunjene i nemilo glasne. Tamo je košarka sport broj jedan. Nešto ka u nas jamljivanje i busanje u rvacke prsi.     U petorci Bashkimija moraju bit dva Kosovara. Osin nji tu je nezaobilazni Amer, ali i dva Sinjanina. To su dvi budaletine od formata. Mislin, fala njima šta su pronili slavu sinjske košarke na jedno posve udaljeno i egzotično misto, ali nećemo sad pričat da su pametni kad nisu.

     Evo metimo Dino Erceg. To je... neman riči da ga dovoljno oblatin. Najprije je gadan i glup, a onda, brate, nemore se kontrolirat i arija. Tilta je, ka šta znate, jednog klupskog dužnosnika na sri Pijace. Nemojte sad isticat da se radi o mandovčini od stodvajstipet kila i pitat šta je tako ozbiljan obiteljski čovik opće tu radio zavidan u četri ipo ure u noći. Zadržimo se na tome da ga je ovi gad prokinio svin šuton samo zato šta mu je yebomaicu narkomansku. Šta se ima na to ljutit kad svi znamo da je istina!? Kako bi inače ka pas trenira dvaput na dan i još igra utakmice da nije na nečemen? Aj recite pošteno!

    Njegov je ćaća puknuti branitelj, ali ne Đutaš nego... Znate li onoga šta se dikad skine gol i vrti kosiron oko glave!? E, pa ne taj, nego oni šta ga koji put svrće. To je jedan kleronacionalist. Opasan pojedinac. Sad je za ne falit još nabavio pasa, tj. posve opasnu kuju i onda tumaraju naokolo, đava jin znade pute. Tena se, kadikad, ka fol otrgne i onda je nema po dva tri dana. Budite na oprezu. Ujda samo Srbende i komunjare.

     Dinova mater je posve ružna žena, al cura mu je još sto puta gora. Nemoš je, rođo, od gada gledat. O bratu mu je pisa Dostojevski.(Idijot) Aj recite bil normalan čovik posla rođenog brata na Kosovo. On se, ka, fura da je menadžer. Neš ti! Šta bi mu, mi sad tribali aplaudirat, samo zato jer je udomio dvadesetak momaka okolo naokolo!? Boli nas qrac za njega i za nji. Cura mu je isto grdna ka govedo. Općenito, ti su Primorci stoka od familije. Njiovog smo Marka (mater i cura tkđ. gadne) spizdili skroz naskroz. Neka mu! Ova dva su nan nekako izmigoljila, pa igraju baren na Kosovu, al Markanu smo stali za vrat. Mora se jbg! Reć će kogod da nan se svi izvuku.

     Nek se sad Bashkimi yebe s luđacima koji su, nećete virovat, napravili dramulju na jednon kadetskon turniru na kojen nisu ni bili. E, e! Naravno da smo morali koji put nazvat u sredine šta su pokazivale interes za njiovin uslugama. Moraš jbg. ljudima ukazat da se radi o huljama i ništarijama koje naprave smrsu prije nego dođu, a još se i drogiraju. Svaki dan!

    Josa Blajić je lud racon. Na to ne triba trošit riči. Nemojte mi sad navodit da u devet godina seniorske karijere nije na terenu napravio ni jedan eksces. Kakav je to argument!? Sitite se samo kolko je trišanja ukra dok je bio mali. Di je tek ono kad je zakasno na bus za gostovanje!!? Poslin je on zva da će svojin auton pristić tarabasu... al nema tu pristizanja. Taknuto - maknuto, moj ti... Josipe od barba Petra i tete Goge. Ko je ono reka da je Josina jedanput proda utakmicu? U stvari šta ima veze ko i zašto to tvrdi. Nije bitno ni o kojen se točno susretu radi. Šta mi sad imamo prigledavat snimke i donosit zaključke!? Triba lipo prifatit da je on nju udomio i živila uprava.(Tadašnja, Deno, tadašnja. Šta se treseš!?) ;-)

    Sad neman prostora opisivat kolke su točno rugobe Josina žena i sestra i kako se on i ćaća mu najidu friške mesine pa prde i odrigivaju. Moran završavat sastavak. Vidite da nema više mista na ekranu.

    Srića Isusova da smo ji odimili dvi iljade kilometara od Sinja, pa smo mogli zero odanit. Ka budale smo se nauživali majstorija razni Matića, Ivišića, Rogića i Madunića, al sad je doša kraj kraju. Svršio je qrvin pir. Spremite dicu u kuću, zatvorite prasad i kokokši. Ne izlazite vanka nakon šta padne mrak. Josa i Dino dolaze kući u pauzi prvenstva i luđi su nego ikad. Spašavaj se ko može!!!Sadržaj