Alkar


Analiza utakmice protiv Zaboka

by Damir MilačićZAPALI SMO U KONTRARITAM I NISMO SE USPJELI IZVUĆI
    'U prve dvije četvrtine gostovanja u Zaboku striktno smo se držali dogovorenih zamisli i stvari su se odvijale prema planu' - ocijenio je Alkarov trener Damir Milačić dodajući kako je takav pristup njegove momčadi rezultirao ravnopravnom igrom i dobrim izgledima za konačnu pobjedu nad nezgodnim domaćinima.

'Samo je trunka sreće nedostajala da poluvrijeme završi iksom' - naglasio je nekadašnji proslavljeni internacionalac.


    'Nakon odmora je na teren stupio onakav Alkar kakav želim stalno ili baram što češće gledati. Čvrstu obranu smo nadograđivali kvalitetnom tranzicijom te smo uoči završne dionice imali osjetniju prednost.' - ustvrdio je sinjski strateg, dometnuvši kako su njegovi košarkaši nakon toga nesvjesno počeli zaključavati utakmicu, što je u modernoj košarci s napadima na 24 sekunde, kaže, gotovo nemoguće.

    'Tada sam time-outom pokušao razdrmati petorku, ali jako je teško momčad vratiti iz kontraritma, kad jednom u njega upadne.' - smatra Milačić i dodaje: 'Alkar je ipak uspio ući egal-završnicu u kojoj je pobjeda mogla otići na bilo koju stranu. Ovaj put je odlučila ostati u Bedekovčini.'

    'U Zabok smo otišli igrati hrabro. Otvoreno smo se suprostavili kvalitetnom domaćinu te smo u napadačkoj igri nastojali pobijediti, što nam je zamalo i uspjelo.' - zaključio je 'dugokosi' stručnjak, ističući kako je zadovoljan nastupom svoje momčadi u jednoj izrazito domaćinskoj sredini.