AlkarDrugo kolo


Pobjeda Alkara u infarkt-zavrnici u Dardi

Željko Župić: Darđani su meki ka munchmallow, a mi smo ih jedva prigrizli

Alkar je velikim preokretom u zadnjoj minuti gostujuće utakmice u Dardi, prestigao prednost istoimenog domaćina od osam koševa razlike te se s punim plijenom vratio u Sinj.

KK Darda–KK - Alkar 79-82
(23-27, 16-19, 24-13, 16-23)
Darda, ŠD,
Gledatelja 200.
Suci: Jovović (V. Gorica), Kruljac i Galiot (obojica Zagreb).
DARDA:R. Kujundžić (16), Meznarić (13), Šarac, Diminić (16), M. Kujundžić, Bičvić (3), Mazić, Jakić, Hrnčić (11), Barišić, Pandurić (20), Turalija.
ALKAR:Mikulić (10), Jo. Boban, Bilandžić (4), M. Modrić (2), S. Modrić (13), Vitali (4), Ju. Boban (10), Gaurina (15), Žitko (10), Perajica (10), Župić (4), Kanaet.


    Herojski podvig Milačićevih pulena ostat će ipak djelomično zasjenjen činjenicom da su se uopće doveli u situaciju kad u zadnjoj minuti trebaju izvesti čudo za pobjedu nad oslabljenim domaćinima.
    Sinjani su ulogu favorita opravdavali do polovine treće četvrtine. U tom dijelu susreta su imali prednost između pet i dvanaest poena i premda nisu uspijevali prelomiti utakmicu, činilo se kako brode prema mirnoj završnici.
    Tada je Darda na krilima, Sinjanima dobro znanog Pandurića počela topiti gostujuće vodstvo, da bi u 28 minuti minimalno povela. Barnjci su tu prednost održali do same završnice, da bi u zadnju minutu ušli s rezultatom 79-71. –'Ne znan uopće reć kako je do toga došlo. Meki su ka munchmallow'- pojadao nam se najiskusniji alkarevac Željko Župić, dodajući kako je ovakva pobjeda ipak znatno slađa od regularne. –'Onda je Rus skočio u napadu i položio... pa je mali Jure stavio dva slobodna. Nikola je, ja mislin, odma iza ubo tricu, pa smo iščeprkali još jedan balun, a meni se učinilo da su suci umisto obične, tribali svirat namjernu na Gaurini, tako da san dobio slom živaca i neman pojma kako je dalje išlo.'- pokušavao je Želja rekonstruirati završe sekunde, pokazalo se, paklenog gostovanja na krajnjem istoku domovine. Na kraju je zaključio kako je jedino važno da momčad pobjeđuje i da u pozitivnom raspoloženju čeka derbi protiv Splita koji je na rasporedu u subotu u Fort-Apacheu u Sinju.