AlkarNajava drugog kola


Alkar u subotu 19. listopada, u sklopu drugog kola A1 košarkaške lige gostuje u Dardi. U prvoj rundi Sinjani su zabilježili visoku (+27) domaću pobjedu protiv Broda, dok su Baranjci teško stradali (-23) na gostovanju u Zaboku.
    Klub s sjeveroistoka Hrvatske suočio se s financijskim problemima, pa mu je slijedom toga nastup u ovogodišnjem prvoligaškom natjecanju bio do kraja neizvjesan. Uprava Darde se u pet do podne snašla te je zatvorila financijsku konstrukciju i tako izbjegla sudbinu svojih osiječkih susjeda koji će se natjecati u drugom razredu domaćeg loptanja pod obručima.

    Roster Alkarovih domaćina je zbog opisanih razloga znatno osiromašen u odnosu na prošlu sezonu. Stjepan Tešija, Alen Trepalovac, Josip Glavinić, Miloš Drča i novopečeni Sinjanin Mato Perajica, samo su neka od imena koja su u ljetnoj pauzi napustili Dardu.
    Bosanskohercegovački stručnjak Senad Muminović tako će ove godine na raspolaganju imati samo sedam seniora: pridošlice Armina Mazića i Mišu Diminića te prošlogadišnje Darđane Dejana Meznarića, Antonija Bičvića, Luku Pandurića, Mirzu Hrnčića i Antuna Hrkača koji zbog ozljede stopala neće nastupati još barem šest tjedana. Kako se radi o igraču u zaštićenom godištu kojem je trener namijenio veliku minutažu – možemo zaključiti da su se Baranjci našli u dodatnim velikim problemima.
    'Naš jedini cilj je ostanak u elitnom razredu, a odmah na početku mogu reći da je pred nama težak posao.' – izjavio je trener Muminović, a mi mu želimo svu sreću u ostvarivanju toga nauma.
    Alkar prije početka utakmice ima ulogu favorita, pa je na put ispraćen s visokim očekivanjima sinjske košarkaške javnosti, a Darda će, svi se nadamo, početi s ostvarivanjem klupskih ciljeva već od trećeg kola, kada će gostovati u Križevcima.