Alkar


Najava trećeg kola


Trostruki europski prvaci gostuju u Sinju

    Nekad slavna i moćna momčad Splita se nakon kratkotrajnog rezultatskog uzleta vratila u realnost nepodmirenih dugovanja, blokiranog računa i nastupanja u A1 ligi. Unatoč svemu navedenome trener Ante Nazor je okupio respektabilnu momčad. Hoće li ranjeni lavovi osvojiti Fort-Apache!? Dođite i uvjerite se sami.     Alkar će u subotu 26. listopada u sklopu trećeg kola košarkaške A1 lige dočekati momčad Splita. Sinjani su u dva uvodna kola ostvarili isto toliko pobjeda, ali spomenuta slavlja ostvarena su protiv momčadi koje su uoči sezone imale velikih problema te su u ovogodišnje prvenstvo ušle u znatno oslabljenom sastavu. Oba pobjeđena kluba imaju skor 0-2, a Milačićevi su košarkaši s njima imali popriličnih problema. Brod su lomili do pretkraj treće četvrtine, da bi tek tada prelomili utakmicu i ostvarili vrlo visoku prednost na isteku vremena. Darda im je u posljednju minutu ušla s naoko nedostižnih osam poena prednosti, da bi Alkarevci u preostalom dijelu izveli herojski podvig i završili susret s tri punta više u odnosu na domaćine te su s punim plijenom u bisagama dojahali natrag u Sinj.
     Novopridošli igrači; organizator Mikulić i centri Perajica i Vitali pokazali su u dosadašnjim utakmicama kako posjeduju potrebitu razinu košarkaških vještina, ali nikada do sada, kako međusobno tako ni sa 'starosjediocima' - nisu nastupali u istom timu.
     Dvije dosadašnje pobjede podigle su razinu uigranosti i samopouzdanja najgledanije momčadi hrvatskog prvenstva, pa će Alkar spreman i samouvjeren dočekati susjede iz dalmatinske Metropole koji su također (kao i prva dva protivnika) u financijskim i drugim dubiozama te su nemjerljivo oslabljeni u odnosu na proteklu sezonu kada su nastupali u regionalnom natjecanju.
     Iz kluba koji nosi titulu najboljeg košarkaškog kolektiva u dvadesetom stoljeću otišli su Nikola Vujičić, Vedran Vukušić, Toni Dijan, Josip Sobin, Filip Krušlin, Filip Kraljević, Toni Katić i još neki kvalitetni ili pak perspektivni igrači poput Paola Marinellija, ali na raspolaganju treneru Anti Nazoru ostala je respektabilna postava: Subotić, Mimica, Sirišćević, Matić, Najev i Markulin te mlađahni Ivan i Josip Jukić, Goran Filipović i još neki izdanci, nekad slavne Splitove omladinske škole.
     Žuti su u prvom kolu gadno stradali na Rijeci (-31), da bi u drugom, teškom mukom svladali neugodni Zabok, (Lež, Bagarić) koji je bio u konstantnom vodstvu do završnih pet minuta susreta na Gripama.
     Alkar bi u trećem kolu objektivno mogao do bodova, ali za to će mu trebati doza sreće i vjetar u leđa s domaćih tribina. Stoga Vas molimo da u subotu 26. listopada u klupskim bojama dođete u sportsku dvoranu i pomognete svojim ljubimcima da pobjedom nad renomiranim protivnikom zadrže stopostotni učinak u ovogodišnjem prvenstvu.