AlkarPrvo kolo


Alkar je u uvodnom kolu nove sezone A1 lige upisao prve bodove pobijedivši goste iz Slavonskog Broda s visokih dvadesetsedam poena prednosti.

Alkar – Slavonski Brod 81-54
(17-14, 23-19, 24-16, 17-15)
Sinj, 12. 10. 2013.
SŠD, gledatelja 800.
Suci: Tamislav Prpić i Tomislav Ercegović (obojica Zagreb) i Alfred Jovović(Velika Gorica).
Alkar: Mikulić (13), Jo. Boban, Bilandžić, M. Modrić, S. Modrć (3), Vitali (10),
Ju. Boban (13), Gaurina (14), Žitko (17), Perajica (7), Župić, Kanaet (4).
Slavonski Brod: Kraljik, Šljuka (6), Živković (3), Šamija, Blažević (8),
Fodor (21), Hajdić (6), Soldo (1), Kristijan, Karlović (9).


    Slavonska je momčad, međutim, pružila znatno žešći otpor nego to sugerira konačni rezultat. Sinjani se, naime, nisu mogli odlijepiti na razliku veću od desetak koševa sve do završnih minuta treće četvrtine. Taj dio igre je okončan s +15 za domaćine.
    U završnom periodu alkarevci su sasvim pregazili pomlađene Brođane, donijevši na taj način obilje razloga za radost svojim navijačima koji su gotovo sasvim popunili dvoranu pod Kamičkom te su pružali gromoglasnu podršku Alkaru i u uvodnim četvrtinama, kad stvari nisu baš klizile kao po loju.
    Najbolji igrač utakmice bio je mlađahni Sinjanin Jure Boban s trinaest koševa, četiri skoka, asistencijom i dvije blokade, jednako dobar učinak imao je znatno stariji Nikola Gaurina s Četrnaest poena, šest uhvaćenih lopti, tri asista i blokadom, a svidio se i debitant i sinjskim redovima Toni Vitali s deset pogodaka, šest uhvaćenih lopti i dvije banane. Luku Žitka su šest izgubljenih lopti udaljile od pohvalnice premda je ubo sedamnaest komada i skočio čak sedam puta. U gostujućim redovima istaknuo se Goran Fodor s dvadesetjednim poenom, šest skokova i dvije blokade.